Green Guide Denmark

din guide til grøn ferie

   okt 21

Svampeture for hele familien

svamp

Karl Johan, muligvis den bedste spisesvamp. Findes gerne under bøg og gran, og hovedsagelig fra august frem til oktober.

Hvilke familieaktiviteter kan man foreslå til børnene, når de sidder med stive blikke foran fjernsyn eller iPad? Man kan tage dem med på svampetur ud i naturen, men dog ikke for at finde svampe, der giver hallucinationer, for det ville jo næppe være sundere end timerne foran skærmen.

Det er spisesvampe, vi snakker om her. Ferien kan ikke blive meget grønnere end en tur i skoven for at plukke alle slags mærkelige og farverige spisesvampe, som senere bliver brugt til madlavning til familien.

Svampejagt i Nordjylland

Nordjylland har unikke forhold for svampeture, for der kan man finde store statsejede skove, for eksempel Rold Skov i Rebild, Tved Klitplantage i Thy nationalparken, Læsø Klitplantage og Tolne Skov ved Sindal. Du kan plukke svampe hele året rundt, men højsæsonen er efteråret. Når sensomrene er lune og fugtige, jubler svampene, da det er de optimale vilkår for dem, ligesom det er tilfældet for svampeplukkere.

Det er vigtigt at have styr på, hvilke svampe kan spises, og hvilke er giftige. Derfor kan det anbefales at have en svampebog med på turen. Men du kan også tage på en guidet svampetur første gang. Der findes svampearter, der kan være livsfarlige, og derfor er det vigtigt kun at spise dem du kender 100%. Mange svampe giver ubehag, hvis de spises rå, men vil dog give det der ekstra pift til maden.

Her kan du finde en kalender over arrangerede svampeture i Nordjylland. God fornøjelse!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.